VVW-duiken heeft een prachtig maar bewogen jaar achter de rug. Om dat in schoonheid te vieren organiseerde de Limburgse tak, samen met de Vlaams-Brabantse tak van de duikfederatie VVW,  voor de 1ste keer een nachtduik te Esneux voor alle VVW-duikers. Op een klein rimpeltje na verliep alles onberispelijk. Zonder iemand te willen s(t)igmatiseren.

Op zaterdag 8 december 2018 om 7 uur ’s avonds, stonden een honderdtal duikers van verschillende VVW-clubs letterlijk te springen om een duikje te doen in onze bekende steengroeve La Gombe te Esneux.

Na de nodige veiligheidsmaatregelen en de briefing, kon de eerste reeks van 30 duikers zich klaar maken.

Boven aan de trap konden ze per buddypaar afdalen naar het ponton. De eerste lichting zette zich schrap terwijl de veiligheidsploeg zich in een speciaal hiervoor voorzien harnas paraat zette.

En dan te water, een lust voor het oog en gelukkig niet koud (11°C) . Het vliegtuig lag in zijn volle glorie te wachten op de VVW-ers. Zelfs de steuren bleven deden rustig hun ding doen , zonder zich te bekommeren om die rare, nieuwsgierige zoogdieren die zonet onder water waren gedoken. Sommige durfallen waagden zich in de speciaal voor de oefeningen aangelegde buizen. Eens aan de andere kant, werden zij opgeschrokken door de wezens aan de andere kant van het glas. Over welke watergedrochten het precies ging hebben we nog niet met zekerheid kunnen vaststellen, maar dat het opzienbarende creaturen waren, staat buiten kijf.

Terwijl de laatsten te water gingen, keerden de eersten reeds voldaan terug te land, om zich te goed te doen aan de verkwikkingen van citroenjenever en BBQ.

Eén van de doelstellingen was dat de contacten tussen de duikers en de verschillende clubs te bevorderen en ik denk wel dat men daar heel goed in geslaagd is. Een mooi begin voor dit nieuwe hoofdstuk van VVW-duiken!