Beste duiker/vakantieganger,                                   

Het is tijd om jullie nu reeds in te lichten over de inrichting van de duikvakantie en duikvakantie Rosas 2023. Zo hebben jullie ruim de tijd om dit in te plannen in jullie agenda.

DOEL

 • Andere clubs binnen VVW-Duiken leren kennen. In ontspannen sfeer samen duiken met elkaar.
  De minder gevorderden zullen onder toezicht van ervaren instructeurs hun ervaringen en bekwaamheden veilig kunnen verruimen.  De meer gevorderden kunnen nog extra praktijkervaring opdoen.
  Mogelijkheid om proeven af te leggen onder begeleiding van instructeurs in kader van opleiding. Vanaf KD2 tot KI3.

PLAATS

Dit jaar gooien we het over een andere boeg. Na een jarenlange traditie in Niolon, gaan we een stukje verder op duikvakantie. We verlaten Frankrijk en bezoeken Spanje, meerbepaald Rosas.

Rosas ligt ook aan de rand van de Middellandse Zee, net zoals Niolon. Het klimaat, de watertemperatuur, zichtbaarheid, fauna en flora zijn gelijkaardig als in Niolon.

Over het algemeen is september vrij zonnig, met een gemiddelde temperatuur van 23°C – 26°C overdag, ’s avonds na zonsondergang kan het snel frisser worden. Zon gaat op rond 6h30 en gaat onder rond 19h.  Neerslagverwachtingen in september zijn laag met een gemiddelde neerslag van 5 mm.

De watertemperatuur bedraagt in september 24°C – 27°C. Er kan perfect gedoken worden met een natpak. Droogpak is zeker geen must.

 • Door zijn geografische ligging en structuur, kunnen wij duiken in één van de helderste wateren aan de Middellandse Zee. Qua diepte is er ruime keuze, volledig afgestemd op de ervaring van de duikers. Ook de fotografen onder ons kunnen hier volledig aan hun trekken komen, gezien de hier uitzonderlijke helderheid, die een aantrekkingskracht is voor de fauna en flora.

 

 

WANNEER

Heen naar : dinsdag 26 september 2023 vanuit Charleroi, vlucht 16h10.
We verzamelen om 13h in de vertrekhal, waarna we samen inchecken.

Terug vanuit Rosas: zondag 1 oktober 2023 om 9h00
Terug thuis: zondag 1 oktober 2023 om 14h05 landen we in Charleroi

Mensen die met eigen vervoer wensen te reizen naar Rosas, dit is mogelijk op eigen verantwoordelijkheid. De duikvakantie/stage start met een onthaal en info moment op dinsdag 26/09/2023 om 20h00 in het hotel en we beëindigen de vakantie op zondag 1/10/2023.

 

DUIKEN

We bieden een pakket met 8 duiken aan. Binnen het pakket zitten ook 3 duikdagen met de boot. We varen uit, doen 2 duiken en komen terug. Wat betekent als we in de voormiddag duiken dat we reeds vroeg in de middag terug zijn en een vrije namiddag hebben.

Planning onder voorbehoud:

 • Woensdag 27/09/2023: 2 bootduiken en avondduik,
 • Donderdag 28/09/2023: 2 bootduiken,
 • vrijdag 29/09/2023: 2 bootduiken en avondduik
 • zaterdag 30/09/2023: vrij programma, GEEN duiken met zicht op terugvlucht.

 

VERBLIJF

Tijdens de vakantie verblijven we in het hotel Univers (https://hoteluniversroses.com). We hebben gekozen voor 2-persoonskamers met eigen sanitaire voorzieningen en de volpension formule. De kamers zijn ook voorzien van WiFi, TV, minibar en eigen terras.


Doordat we deze maal in een hotel verblijven kunnen ook niet-duikende partners mee op vakantie.
We voorzien 5 overnachtingen. Check-in op 26 september, check-out op 1 oktober 2023.

DUIKCENTRUM

Het duikcentrum Roses Sub (http://www.rosessub.com)  bevindt zich op wandelafstand van het hotel. (< 5 min wandelen).

In het duikcentrum is er voldoende ruimte om de pakken, jackets en palmen te bewaren tussen de duiken door. Er wordt aangeraden om de computer, masker, ontspanners mee te nemen naar het hotel tussen de duiken door.  Er zijn geen lockers voorzien in het duikcentrum om tussentijds het duikmateriaal te bewaren.

 Flessen zijn beschikbaar in volumes 12L – 15L met DIN of Joke aansluiting en dubbele kraan. Vulling op 200 bar.

Nitrox kan ter plaatse niet gevuld worden. Mensen die een medisch attest hebben dat ze moeten duiken met Nitrox, kunnen Nitrox-vullingen krijgen. Maar hierbij dient er rekening gehouden te worden dat dit tijdig moet aangevraagd worden. Het duikcentrum heeft telkens een rit van 30 min voor de boeg en zal een extra toeslag van 10 euro/vulling vragen. Voor zij die Nitrox zouden duiken, gemiddeld gehalte bedraagt 30%. Typisch wordt 28 – 32% gevuld. Aansluitingen zijn de normale DIN aansluitingen op de Nitrox-flessen.

VEILIGHEID en VOORSCHRIFTEN

Eisen volgens lokale Spaanse wetgeving:

 • In bezit van duikverzekering, inclusief hyperbare behandeling (zit in VVW-verzekering), voor zij die een DAN-verzekering hebben, eveneens inbegrepen in DAN-verzekering
 • Duiken is verplicht met duikcomputer, mes, trapboei en fluitje

Adressen voor het geval dat…
Decompressiekamer Palamos – hospital de Palamos, carrer De L’Hospital 36, 17230 Palamos, Gerona
Decompressiekamer Barcelona – hospital Cruz Roja Barcelona (unidad de therapeutica hiperbarica), c. Dos de mayo 301, 08025 Barcelona

VERVOER

Het materiaal, exclusief lood en duikflessen die voorzien zijn in het duikcentrum wordt verzameld op volgende locaties: Oostende en Lommel 

De duiktassen en grote bagage dienen ingediend te zijn tegen zondag 24 september 2023. We brengen de bagage met een bestelwagen naar Rosas.

Iedereen dient in eigen vervoer naar Rosas te voorzien. Wij raden aan om een vlucht heen-en terug te boeken via Charleroi. Ons voorstel: we verzamelen in de luchthaven van Charleroi in de vertrekhal om 13h00 en nemen het vliegtuig richting Gerona. Waar we nog een korte rit voor de boeg hebben richting Rosas. We reizen enkel met handbagage.

Vluchten onder voorbehoud van wijziging:

Mensen die met eigen wagen/camper/trein/… wensen te reizen naar Rosas, dit is mogelijk op eigen verantwoordelijkheid. De duikvakantie/stage start met een onthaal en info moment op dinsdag 26/09/2023 om 20h00 in het hotel en we beëindigen de vakantie op zondag 1/10/2023.

 

TOERISTISCHE INFORMATIE

De namiddagen zijn steeds zeer rustig. Rosas en omgeving bieden een aantal mogelijkheden om wat sfeer en cultuur op te snuiven.  Bezoek zeker eens de website:  https://www.tripadvisor.nl/Attractions-g262060-Activities-oa0-Roses_Costa_Brava_Province_of_Girona_Catalonia.html
Wijngebieden
Aquabrava, middeleeuws dorpje Pals
Pubol: het huis van Dali, een aanrader
Dali museum in Figueres
Dagje Barcelona, we voorzien geen duiken op zaterdag. Een dag Barcelona kan perfect ingepland worden.

 

Q&A

 • Bagage, wat breng ik mee?
  Duikmateriaal, exclusief flessen en lood
  Verdeelstekker
  Kledij, ’s avonds kan het flink afkoelen, een trui zal zeker geen gemis zijn.
  Drybag voor op de boot
  Herbruikbare boodschappentas, stevige zak (transport klein materiaal hotel duikbasis en terug)
  Reisapotheek kan handig zijn
 • Kunnen we vroeger toekomen/langer blijven?
  Ja dat kan. Mits er voor eigen hotelreservaties etc gekeken wordt en eigen transport. We hebben ook kunnen bekomen dat als we 1 nacht extra in het hotel wensen te blijven dat het duikcentrum voor ons wil reserveren aan voordelige prijzen.
 • Kunnen we met mobilhome komen?
  Ja dat kan, maar we voorzien geen camping. De thuisbasis tijdens de vakantie is het hotel. Voor en na de vakantie kan u kiezen om te kamperen en uw vakantie te verlengen.
 • Annulatieverzekering:
  annulatieverzekering is niet inbegrepen in de prijs. We dienen uiterlijk 40 dagen voor de stage finale aantallen te bevestigen. In geval van overmacht kunnen we tot 40 dagen voor afreizen kostenloos annuleren. Daarna is dit niet meer mogelijk.
 • Ik doe slechts 4 duiken?
  We betalen en reserveren voor een pakket van 8 duiken. Ter plaatse beslissen om een aantal duiken niet mee te doen, om welke reden ook, zal helaas niet leiden tot een teruggave.

 

Inschrijven:

Via vvw-duiken-link.be met deze rechtstreeks link "Inschrijving Rozas" met je VVW-Duiken lidnummer (= registernummer)

 

Algemene voorwaarden:

Inschrijvingsvoorwaarden raadplegen via deze link