Iedereen kan zich voor deze dienst registreren via de website van VVW

Hoe vaak komt het niet voor, je maakt plannen voor een mooie boottrip, maar je moet vroegtijdig stoppen door pech. Hier komt nu een eind aan.
Sinds 1 januari 2018 helpt BotenBijstand Vlaanderen pleziervaarders die in panne staan met hun boot.
 
Als lid van Waterski Vlaanderen (WSV) of Vlaamse Vereniging voor Watersport (VVW) geniet u gratis tot het einde van 2019, van de dekking (vanaf 14 dagen na aansluiting).
Deze bijstand wordt verleend in heel België, 24 op 7, 365 dagen per jaar. In een haven, aanlegsteiger, kade of droge plaats die bereikbaar en toegankelijk is voor de VAB technicus.
De dienstverlening kan ook enkel plaatsvinden indien de eigenaar of bestuurder aanwezig is bij de boot. De boot moet toegankelijk zijn voor de VAB technicus.
Hersteldiensten zijn mogelijk voor een technisch defect aan de motor en de directe mechanische en elektrische randsystemen van de motor van de boot. Er is geen hersteldienst voorzien voor de overige installaties van de boot, zoals bijvoorbeeld: sanitair, verwarming, navigatie, radio, keuken, enz.

Waaruit bestaat de dienstverlening ?

  • Het ter plaatse sturen van een VAB technicus, na telefonische oproep op het unieke telefoonnummer voor botenbijstand.
  • Probleemanalyse om, indien mogelijk, tot een voorlopige of definitieve herstelling ter plaatse te komen.
  • De verplaatsing van de technicus en de hersteltijd zijn inbegrepen in het tarief van de dienstverlening. Klein materiaal of wisselstukken die geplaatst worden door de technicus worden ter plaatse afgerekend.
  • VAB is echter niet verantwoordelijk voor het verplaatsen van de boot.
  • Het verlenen van de toegang van de technicus valt onder de verantwoordelijkheid van de eigenaar/bestuurder van de boot.