Aan alle I-HVD _VVW-Duiken,

Om de ‘workload’ van bijscholing I-HVD te ontlasten heeft de CO de specialty Master Instructor I-HVD in het leven geroepen. Dit met de bedoeling regionaal in de provincies bijscholing te geven aan die instructeurs welke hun driejaarlijkse licentie komt te vervallen qua hun specialty. Dit om:

  • De verplaatsing minimaal te houden t.o.v. de kandidaten,
  • Een zo breed mogelijk en gespreid data-patroon aan te bieden volgens persoonlijk agenda.

Dit maakt, dat kandidaat bijscholers welkom zijn op de lesstonden gegeven in de andere regio’s wanneer dit voor hun agenda past. De bedoeling is duidelijk, een ‘up to date’ cursus aanbieden  zodat elke medewerker in staat is binnen de driejaarlijkse periode te voldoen aan zijn verplichtingen.

  • De essentie bestaat uit het opfrissen van BLS, AED, zuurstoftoediening en ‘woundcare’. Dit moet elke I-HVD onder de knie hebben om het zelf ook goed aan te kunnen leren aan zijn/haar leerlingen. Verder wordt een dergelijke bijscholing  eventueel aangevuld met casuïstiek, duikongevallen, veiligheid op actualiteiten e.a.

Regio Antwerpen-Brabant

  • wanneer: zondag 7 oktober van 09h30 tot 16h30
  • waar: Huis Van De Watersport, Beatrijslaan 25 – B-2050 Antwerpen

Progamma:

09:30 - 11:00: vragen over decompressie (Plenair)

11:00 - 12:30: 2 groepen (1 groep BLS/AED  de andere O2)

12:30: pauze (de deelnemers zorgen zelf voor hun lunchpakket)

13:00 wisseling

14:30 - 16:30 ‘Wound Care’ en verbandtechniek.

Indien tijd kunnen plenair nog casussen als onderwerpen behandeld worden.

Inschrijvingen: Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.

Bijkomende info: Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.

Voor de Kern CO

Willy Adriaensen

Toelichting: I-HVD_ bijscholing te Antwerpen op 7 oktober 2018

Om ons instructeurskader zo breed mogelijk een ‘bijscholing HVD’ aan te bieden, staat deze lesstonde open voor de instructeurs I2 en I-HVD van VVW-Duiken alle regio’s. Dit om te voldoen aan hun verplichting van de driejaarlijkse vernieuwing en het behoud van hun licentie.